Spiritualiteit, vrijheid en engagement

Boek in papieren vorm en als e-book


Titus Rivas en Bert Stoop (redactie) (2006). Spiritualiteit, vrijheid en engagement.
335 pagina's, 6.14" x 9.21". Bestellen via lulu.com. Er is ook een e-book versie.

Beschrijving

Wat is de rol van opvattingen over vrijheid en spiritualiteit in het leven van mensen die zich inzetten (engageren) voor een goede zaak?
Het boek doet zoveel mogelijk recht aan de verscheidenheid aan individuele opvattingen, maar laat ook opvallende overeenkomsten zien. Op deze wijze poogt het werk onder andere een bijdrage te leveren tot meer begrip tussen de in Nederland aanwezige culturen voor de invulling van spiritualiteit.
Beide redacteuren trekken op basis van interviews en essays de conclusie dat een groot aantal denkers, auteurs en mensen met een maatschappelijk engagement geen enkele innerlijke tegenstelling ziet tussen een spiritueel wereldbeeld of levensgevoel en een omarming van de idealen van vrijheid en engagement. Zij zien juist een inherent verband tussen de varianten van spiritualiteit die zijzelf bespreken en hun idealen.
Deze samenhang wordt uitgelegd in de inleiding van het boek dat u via deze link kunt lezen.
In 2013 zijn de essays (na een kleine update) uitgegeven als e-book via bol.com. De interviews zijn aangevuld met twee interviews en uitgegeven via bol.com als paperback.